Hlavní obsah

Sestřičky našly v pokoji pacientek v porodnici pistoli

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sestřičky v nemocnici ve slovenské Považské Bystrici připravovaly nadstandardní pokoj porodnice pro další pacientku. Ve skříňce ale našly zbraň. Policie zjistila, že se jedná o plynovou pistoli.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Policie nalezenou plynovou pistoli zajistila, aby zjistila, komu patří,“ uvedl v televizi Markíza policejní mluvčí Pavol Kudlička. Podle informací televize žena, která na pokoji naposledy bydlela, tvrdí, že jí pistole nepatří. „Prozatím zůstává záhadou, kdo si takovou neobvyklou výbavu do porodnice přinesl,“ uvedla televize.

Náměstek ředitele nemocnice Igor Steiner připustil, že na nadstandardních pokojích je relativně volný režim a zbraň tam mohl přinést kdokoli z příbuzných nebo přátel. „Je to poprvé, co si pamatuji, že se v nemocnici našla pistole. Pochvala patří zaměstnancům nemocnice, že učinili kroky, které jsou potřebné při takovýchto relativně mimořádných událostech,“ řekl Steiner.

Majiteli plynové pistole nehrozí žádný postih, protože její používání nepodléhá zákonu o zbraních a střelivu. Po dovršení 18 let si ji může opatřit kdokoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám