Hlavní obsah

Řekyně prý z hrobu křičela o pomoc, rozhodne patolog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Pozdvižení na hřbitově ve městě Peraía na severu Řecka vyvolala ve čtvrtek skupina lidí, kteří slyšeli rány a volání z čerstvého hrobu. Když ale byla rakev nebožky, kterou tam před hodinou pohřbili, otevřena, byla žena mrtvá. Soudní patolog má teď ověřit, jestli ji nepohřbili zaživa, informoval server BBC.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Prostě tomu nevěřím. Provedli jsme několik testů,“ uvedla lékařka Chrissi Matsikoudiová, která zesnulou prohlížela. Dodala, že ženě nepracovalo ani srdce. Podkládá tudíž za nemožné, aby „někdo ve stavu posmrtné ztuhlosti takto volal a bouchal do stěny rakve“.

Pětačtyřicetiletá žena podle lékařů zemřela na rakovinu. Ve čtvrtek se ve městě Peraía, vzdáleném 22 kilometrů jižně od Soluně, konal pohřeb. Hodinu po jeho skončení zaslechla skupina dospělých a dětí bouchání a volání z čerstvého hrobu. Zalarmovala tudíž policii a ta začala odkrývat rakev.

Když ji ale otevřeli, byla žena mrtvá. Podle svědků ji pohřbili zaživa a ona se udusila. Přítomný lékař to odmítl a uvedl, že žena je po smrti déle.

S jistotou má nyní rozhodnout soudní patolog. Příbuzní hrozí žalobou na lékaře, pokud se prokáže, že nebožku pohřbívali předčasně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám