Hlavní obsah

Separatisté sestřelili ukrajinské armádě čtyři bitevníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Sestřel čtyř bitevních letounů Suchoj Su-25 oznámilo v pátek velení separatistů ze samozvané Doněcké lidové republiky. Dva byly sestřeleny při pokusu zaútočit na pozice separatistů, uvedla RIA Novosti. Kyjev potvrdil ztrátu jednoho Suchoje.

Foto: Reuters

Tři Suchoje Su-25

Článek

„Po splnění úkolu ničení techniky a živé síly nepřítele teroristů byl ruským protiletadlovým raketovým systémem sestřelen letoun Su-25. Pilot se katapultoval a za půl hodiny byl u jednoho z oddílů národní gardy,” uvedla informační služba protiteroristické operace (ATO).

Separatisté ale ohlásili čtyři sestřely: „V oblasti obce Novokaterynovka (vesnice ve Starobeševském okresu) byly pomocí ručních protiletadlových raket sestřeleny dva ukrajinské šturmoviky Su-25. Kromě divize protivzdušné ochrany ručními protiletadlovými zbraněmi sestřelila ještě dva Su-25 u obcí Vojkovo a Merežki.“

Vzbouřenci také uvedli, že při pokusu obklíčených praporů ukrajinské národní gardy uniknout z kotle u Ilovajsku zničili dvacet kusů ukrajinské obrněné techniky a automobilů.

Gardisté se pokusili z kotle probojovat silou. Naproti jim mířila kolona, která upadla do léčky a přišla nejméně o čtyři vojáky. [celá zpráva]

Vzbouřenci nadále drží pozice u Ščerbaku.

Separatisté už sestřelili několik ukrajinských vrtulníků a letadel. Kromě nízkolétajících bitevníků Su-25 také dvoumotorový nadzvukový bombardér s měnitelnou geometrií křídla Su-24 určený pro operace za každého počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám