Hlavní obsah

Ukrajinští separatisté se spojili do svazu

Kyjev

Svaz svých jednostranně vyhlášených lidových republik ustavili na východě Ukrajiny separatisté. Ustavující zasedání jejich parlamentu se konalo ve čtvrtek v Doněcku, informovala agentura RIA Novosti.

Foto: Shamil Zhumatov , Reuters

Proruský bojovník v Luhansku

Článek

O vytvoření svazu "Doněcké (DLR) a Luhanské lidové republiky (LLR)" informoval v úterý "premiér" doněckých vzbouřenců Alexandr Borodaj. Oznámil, že parlament "Doněcké lidové republiky" schválil ústavní zákon o konfederativním spojení obou republik.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Šéfem parlamentu nové konfederace byl zvolen Oleh Carjov, jehož nedávno kvůli separatistickým aktivitám na Ukrajině zbavili poslaneckého mandátu. Prorusky orientovaný politik se postavil do čela militantního hnutí Jihovýchod.

V nové funkci chce prý především zajistit finanční stabilitu "lidových republik" a zabránit tomu, aby daně v regionu vybíral Kyjev.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Na východě Ukrajiny pokračují střety armády se vzbouřenci navzdory příměří, které minulý pátek vyhlásila armáda a v pondělí se k němu připojili separatisté. Přestřelky jsou od středečního večera hlášeny od Kramatorsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Putin už nemůže vyslat vojáky na Ukrajinu

Horní komora ruského parlamentu ve středu zrušila právo udělené na jaře prezidentu Vladimiru Putinovi k nasazení ozbrojených sil na Ukrajině k ochraně tamních...

Porošenko odmítl dvojjazyčnou Ukrajinu

Nový ukrajinský prezident Petro Porošenko řekl ve středu podle Ukrajinské pravdy, že na Ukrajině bude jediný úřední jazyk, a tím bude ukrajinština. Prohlásil...

Výběr článků

Načítám