Hlavní obsah

Ruský premiér Medvěděv doporučil cenzorům zapnout mozek a nevypínat sociální sítě

Novinky,
Moskva

Premiér Ruské federace Dmitrij Medvěděv se tvrdě pustil do nápadu zablokovat sociální sítě Twitter a Facebook, se kterým přišel úřad pro cenzuru Roskomnadzor. O plánu informoval v pátek jeho místopředseda Maxim Ksenzov.

Foto: RIA Novosti, Reuters

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv

Článek

„Jako aktivní uživatel sociálních sítí se domnívám, že ruské zákony musejí dodržovat všichni - stránky i jejich uživatelé. Jednotliví úředníci odpovědní za rozvoj oblasti by však občas potřebovali zapnout mozky a neposkytovat rozhovory o zablokování sociálních sítí,“ uvedl Medvěděv na své facebookové stránce.

Ksenzov poskytl rozhovor deníku Izvěstija, kde se vyjadřoval k novému zákonu, který požaduje po bloggerech, jejichž příspěvky čte více než 3000 lidí za 24 hodin, aby se registrovali u Roskomnadzoru. Při té příležitosti oznámil i možnost případného uzavření sociálních sítí, které by technicky zabralo jen pár minut. [celá zpráva]

O této možnosti se vyjadřoval i mluvčí úřadu Vadim Ampelinskij, který si stěžoval, že Twitter odmítá odstranit ze svých stránek extremistické výpady. Vyhověl jen u žádosti o odstranění obrázků mrtvých ze Sýrie.

Reklama

Výběr článků

Načítám