Hlavní obsah

Slovenská modelka Kukučová souhlasila s vydáním do Španělska

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenka Mária Kukučová (24) v úterý souhlasila s vydáním do Španělska. Modelka je podezřelá, že v Costa del Sol zavraždila svého expřítele, anglického milionáře Andrewa Bushe (48).

Foto: Profimedia.cz

Mária Kukučová

Článek

Podle televize Markíza bude Kukučová vydána do Španělska během několika dnů.

Španělsko doručilo na Slovensko evropský zatykač začátkem května. Mladé ženě za vraždu hrozí 10 až 25 let vězení.

Rodina modelky je však přesvědčena, že po vydání do Španělska ji čeká milost. „Mária toho muže musela zabít, jinak by zabil on ji,“ řekla deníku Nový čas nejmenovaná modelčina příbuzná. „Jsme přesvědčeni, že ve Španělsku ji osvobodí, protože konala v sebeobraně. Svědčí o tom všechny důkazy,“ dodala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slovenská modelka, obviněná z vraždy milionáře, vypovídala na policii Video: Reuters

Podobně se vyjádřil i obhájce obviněné modelky Matúš Gémeš. „Z pohledu důkazního stavu, který znám, jsou splněny podmínky k tomu, aby bylo možné její jednání posuzovat jako jednání v nutné sebeobraně, které není trestné,“ uvedl obhájce.

Podle španělských médií měla Kukučová čekat v expřítelově vile, až se Bush vrátí, a po hádce ho měla zastřelit. Svědci ji pak viděli narychlo odjíždět z místa činu v jednom z Bushových aut. Bushova nová přítelkyně Maria Korotaevová ho údajně našla s prostřelenou hlavou. „Pravděpodobně žárlila. Asi si řekla, že když nebude s ní, tak nebude s nikým,“ uvedla Korotaevová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám