Hlavní obsah

Separatisté obklíčili sanatorium vnitra v Doněcku, střílelo se tam

– Doněck/Mariupol • Aktualizováno
Novinky,

Skupina separatistů na nákladních automobilech Kamaz v pátek přijela k sanatoriu Hornický úsvit v Doněcku, uvedl web Novosti Donbassu. Tam se momentálně léčí na 120 příslušníků vojsk ministerstva vnitra.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Hasiči hasí hořící budovu policejního velitelství v Mariupoli.

Článek

Podle svědků postupně přijížděly další a další nákladní automobily se separatisty. Z místa byla slyšet střelba z automatických zbraní.

Z Doněcku, kde se na Leninově náměstí konala demonstrace separatistů k porážce hitlerovského Německa, také odjížděli lidé ozbrojení automaty s označením „pluk východ“ do Mariupole. Tam došlo v pátek k tvrdému střetu mezi separatisty, kteří se pokusili dobýt velitelství policie, a ukrajinskými silami podporovanými obrněnými transportéry. Padlo tam dvacet útočníků. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ljaško: Unesli policejního velitele

Separatisté ale podle sdělení místního zastupitele Oleha Ljaška unesli velitele policie Valerije Androščuka, který při útoku odmítal opustit budovu a snažil se ji za každou cenu udržet.

„Z hořící policejní stanice ho chtěl autem odvézt jeden z vojáků. Jejich auto zablokoval jeep, bojovníci zranili nožem řidiče, zajali Androščuka, hodili ho do zavazadlového prostoru a odjeli s ním neznámo kam,“ uvedl Ljaško.

Jeho tvrzení nešlo ověřit, ale v době bojů o budovu měl přesné informace o počtu zabitých útočníků.

Ve Slavjansku byl postřelen dvanáctiletý mladík. Zasažen byl do hrudi  a musel být operován. Není známo, kdo ho zasáhl. Město ovládají separatisté, které se pokoušejí vytlačit vládní síly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám