Hlavní obsah

Ze Slavjansku hlásí 34 mrtvých, podle Kyjeva tam bojují i Čečenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

V pondělních bojích mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty ve Slavjansku na východě Ukrajiny zemřelo nejméně 34 lidí. V úterý to na Facebooku oznámil ministr vnitra Arsen Avakov.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bezpečnostní akce ukrajinské armády na východě zeměVideo: Reuters

 
Článek

„Naše dnešní ztráty: čtyři vojáci a 20 zraněných. Podle našich propočtů teroristé ztratili přes 30 lidí. Desítky zraněných,“ napsal Avakov. Podle jeho slov operují u Slavjansku také bojovníci z Krymu, Ruska a Čečenska.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ministr zopakoval, že armáda postupuje pomalu vzhledem k tomu, že se bojuje v obytných čtvrtích a vojáci mají zakázáno střílet po civilistech. „Tohoto omezení nepřítel aktivně zneužívá,“ prohlásil Avakov a dodal, že separatisté používají civilisty jako živé štíty.

Foto: ČTK/AP

Ukrajinská armáda u Slavjanska

Ukrajinské vládní síly v pondělí odřízly Slavjansk a boje se zhruba 800 separatisty se přesunuly do centra. Armáda také u Slavjansku přišla o vrtulník – byl to již třetí sestřelený stroj za poslední čtyři dny. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Slavjansku doufají, že se už nebudou opakovat tvrdé boje mezi proruskými separatisty a ukrajinskou armádouVideo: Reuters

Kyjev v dubnu ztratil kontrolu nad množství měst na východě. Z podněcování separatistických nálad viní Moskvu, která to popírá.

Zřejmě kvůli probíhající bezpečnostní akci daly úřady v úterý také uzavřít letiště v Doněcku. Jeho mluvčí uvedla, že netuší, jak dlouho výluka potrvá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letiště v Doněcku bylo uzavřenoVideo: Reuters

Vláda v Kyjevě současně pozvala zahraniční experty, aby vyšetřili okolnosti nepokojů v Oděse, kde při srážkách proruských skupin se zastánci zachování jednotné Ukrajiny minulý pátek zemřelo 46 lidí, navíc se 48 dalších pohřešuje. Vláda neupřesnila, z jakých zemí experti budou.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám