Hlavní obsah

Olympijská pochodeň zažehla i běžce štafety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Olympijská pochodeň na cestě po Rusku nejenže ustavičně zhasíná, ale občas i nečekaně podpaluje své nosiče. Hrůzostrašný incident se podle serveru newsru.com ve středu odehrál v Chakaské autonomní republice.

Foto: Yorgos Karahalis, Reuters

Olympijský oheň

Článek

Na závěrečném úseku olympijské štafety v republikové metropoli Abakanu vzplál oděv jednoho z běžců, bobisty Pjotra Makarčuka, který Rusko reprezentoval na olympiádě v Salt Lake City.

"Když se Makarčuk chystal zapálit městskou číši olympijským ohněm, z pochodně nečekaně vyšlehl plamen a sportovcův oděv vzplál," napsal server. Doprovod štafety ale zareagoval bleskově a oděv uhasil. "Sportovci vydali nový úbor a on - jako by se nic nestalo - běžel s ohněm dále," dodal web. Není jasné, zda Makarčuk utrpěl nějaké popáleniny.

Olympijská pochodeň zhasla podle výpočtů médií nejméně ve 44 případech. A Makarčuk prý není první, kdo olympijský oheň ucítil na vlastní kůži. Podobný incident se totiž odehrál už ve městě Kostroma.

Rusko bude hostit zimní olympiádu v Soči v únoru příštího roku. Pochodeň tam dorazí na zahájení her.

Reklama

Výběr článků

Načítám