Hlavní obsah

Francouzská policie dopadla podezřelého ze střelby v redakci novin a u banky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská policie ve středu zadržela muže, kterého podezírá z nedávných útoků na redakci novin a banku v Paříži. Kolem osmnácté hodiny policisté vsadili do vazby člověka, kterého zatkli na základě podobnosti s pachatelem, jehož zachytily průmyslové kamery.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Šéf pařížské soudní policie Christian Flaesch ukazuje fotografii podezřelého.

Článek

Policie muže vytáhla z auta v podzemních garážích v Bois-Colombes západně od Paříže, napsala BBC.

Podle prokurátora zatím podezřelý nebyl vyslechnut. Totožnost ani možný motiv mužova jednání nebyly upřesněny.

Stovky policistů od pondělí pátraly po pachateli, který střílel v deníku Libération, kde vážně zranil jednoho fotografa, a pak vypálil po sídle banky Sociéte Genérale. Nakonec donutil řidiče, aby ho odvezl na bulvár Champs Elysées.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily střelce v pařížské redakci Video: Reuters

Vyhrožovat začal už minulý pátek, kdy přišel s brokovnicí na recepci zpravodajské televize BFM TV, kde vyndal dva náboje ze zásobníku, které tam pohodil se slovy: „Příště vás neminu.“

V pondělí už střílel. V levicovém deníku Libération vážně zranil 23letého fotografa, kterého zasáhl do hrudi a břicha. Ten po operaci leží na jednotce intenzivní péče. [celá zpráva]

Podle recepčních muž další rány nevypálil, protože se mu třetí náboj vzpříčil v komoře.

O dvě hodiny později muž střílel na sídlo banky Sociéte Genérale ve čtvrti La Défence. Poblíž v Nanterre přepadl řidiče a donutil ho, aby ho odvezl na bulvár Champs Elysées.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám