Hlavní obsah

Populární belgický politik je podezřelý z vraždy manželky

Právo, Kateřina Farná (Brusel)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Zakladatel belgické strany zelených Ecolo a populární poslanec Bernard Wesphael (55) byl v pátek zatčen pro podezření z vraždy své manželky Veroniky. Politik svou vinu popírá a tvrdí, že manželka spáchala sebevraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ženino tělo bylo nalezeno v koupelně hotelového pokoje v Ostende, oblíbeném vlámském letovisku na pobřeží Severního moře, kam pár přijel ve středu na několikadenní dovolenou. Uvedl to server Flandersnews.be.

Tragédie se měla stát ve čtvrtek v noci. Wesphael řekl vyšetřovatelům, že svou ženu našel v bezvědomí v koupelně, když se probudil ze spánku. Policisté zjistili, že se utopila ve vaně.

Podezření z vraždy padá právě na Wesphaela, neboť svědci potvrdili, že slyšeli z pokoje hádku. Pro jeho vinu svědčí předběžná zjištění patologa, policisté navíc v pokoji nenašli žádné léky, kterými by se žena předávkovala.

Podle Wesphaelova právníka žena již delší dobu trpěla depresemi a v minulosti se pokusila o sebevraždu. Poslanec je od pátku v cele předběžného zadržení, příčinu smrti má zjistit pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám