Hlavní obsah

Britská královská rodina zveřejnila svůj první skupinový portrét po více než 100 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská královská rodina zveřejnila oficiální fotografie ze středečního křtu nejmladšího následníka trůnu, tříměsíčního prince George. Poprvé po více než sto letech se dala rodina fotografovat celá.

Článek

Fotograf Jason Bell pořídil zvlášť snímky nejužší rodiny královny Alžběty II. Na fotografii je tedy její choť princ Philip, syn princ Charles s manželkou Camillou a vnuci princ Harry a William s manželkou Kate a synem Georgem.

Na dalších snímcích přibyli rodiče Kate Michael a Carole Middletonovi s bratrem Jamesem a sestrou Pippou.

Královna se pak ještě dala fotografem zvěčnit v doprovodu syna Charlese, vnuka Williama a pravnuka George.

Portrét čtyř generací vládnoucího rodu pořídil Bell v paláci Clarence House v Londýně, který je oficiální rezidencí prince Charlese, vévodkyně Camilly a Charlesova syna prince Harryho.

Oficiální královské foto po křtu prince Eduarda VIII. Na snímku královna Viktorie, její syn Eduard VII. (vlevo) a vnuk Jiří V. Snímek je z roku 1894.

George při křtu neplakal

Fotografie uvolnil Buckinghamský palác pouze na jeden den, následně mají být z médií staženy.

Křest prince George se uskutečnil ve středu ve Svatojakubském paláci v Londýně. Prince pokřtil canterburský arcibiskup Justin Welby. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Londýně pokřtili následníka britského trůnuVideo: Reuters

Vévodkyně Kate si následně pochvalovala, že se obřad obešel bez synkova pláče. „Měli jsme štěstí, byl hodný. Není to tak vždycky. Myslím ale, že má rád všechny ty různé lidi a také se toho kolem hodně dělo,“ citoval komentář vévodkyně server televize SkyNews.

Související téma

Foto: Profimedia.cz

Alžběta II. a jede na otevření parlamentu v roce 2000

Britská královská rodina pózovala skupinově poprvé od roku 1894, kdy byl křtěn budoucí král Edward VIII. Na snímku leží v náručí královny Viktorie.

Reklama

Výběr článků

Načítám