Hlavní obsah

Český turista zemřel v Západních Tatrách vyčerpáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V Západních Tatrách zemřel osmapadesátiletý český turista, patrně podlehl vyčerpání. Vyplývá to z informací, které v sobotu zveřejnila slovenská horská služba, jejíž členové našli tělesné ostatky muže ve vysokohorském terénu.

Foto: Horská záchranná služba

Záchranáři snesli tělo muže až v sobotu.

Článek

Záchrannou akci zahájila horská služba v pátek večer po upozornění chataře ze Žiarské chaty, že se skupina českých turistů nevrátila z vysokohorské túry.

Po hodině pátrání záchranáři našli dva turisty ze čtyřčlenné skupiny, kteří sestupovali do údolí. Pak pokračovali v hledání zbylých dvou nezvěstných turistů i mimo značené turistické stezky. Našli dalšího turistu, který jim ukázal místo, kde zanechal posledního člena skupiny.

Ve žlebu pod Smrekom našli záchranáři 58letého muže bez známek života. Druhý turista záchranářům řekl, že sestupovali ještě za světla, ale zdrželi se vzhledem k nevolnosti a vyčerpanosti 58letého muže. Druhý turista zanechal svého kolegu na místě a pokračoval samostatně.

Záchranáři zjistili, že muž už nejeví známky života.

Horská služba se podivila nad tím, že se na ně skupina neobrátila s žádostí o pomoc.

Záchranáři upozorňují návštěvníky hor, že v nadmořské výši nad 1500 metrů už panují zimní podmínky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám