Hlavní obsah

V Maďarsku zadrželi falešného slovenského diplomata, pašoval potraviny

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarská policie zadržela muže, který se vydával za poradce slovenského velvyslanectví v Budapešti. Je podezřelý z pašování potravin ze Slovenska do Maďarska a z podvodu na dani z přidané hodnoty (DPH).

Foto: Ivan Vilček, Právo

Případ řeší maďarská policie.

Článek

Falešný diplomat a jeho tři společníci dováželi do Maďarska potraviny přes řetězec fiktivních podniků, které neplatily DPH. Maďarská veřejnoprávní televize uvedla, že Maďarsku tím způsobili škody ve výši 1,5 miliónu eur (přes 38 miliónů Kč).

Národní daňový a celní úřad zabavil také luxusní vozidla falešného diplomata vybavená diplomatickým označením. Pomocí diplomatického označení dokázal muž zakrývat své nelegální obchody déle než rok a půl.

Mluvčí daňového a celního úřadu Alexandra Sárköziová informovala o domovní prohlídce, při níž muž vyhrožoval neexistující diplomatickou imunitou. Když mu oznámili, že bude umístěn do předběžné vazby, žádal umístění v hotelu. Při domovní prohlídce našla policie také zbraně a střelivo.

Reklama

Výběr článků

Načítám