Hlavní obsah

Lítost do politiky nepatří, řekl Nečas v Bruselu

Právo, Michal Mocek (Brusel)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

S vyklízením premiérské kanceláře nemá Petr Nečas problém a nepřipouští si ani pocity lítosti nad tím, co už jako premiér nestihne. Řekl to ve čtvrtek před zahájením summitu EU v Bruselu.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Odstupující český premiér Petr Nečas po příjezdu na summit EU v Bruselu.

Článek

„Čeho lituji, že ještě nestihnu? Lítost do politiky nepatří. Politika je disciplína s velmi krutými pravidly, takže tam na lítost není místo,“ odpověděl Nečas na dotaz novinářů.

Dostal také otázku, jak je daleko se stěhováním. „V procesu jsem velmi pružný, já jsem tu kancelář nikdy pořádně nezabydlel, takže jsem velmi flexibilní na vyklízení. A navíc jako pořádkumilovný člověk s tím nemám problém,“ řekl.

V souvislosti s nedávnými záplavami chce nadále usilovat o větší pružnost při přesunu finančních prostředků Evropské unie mezi jednotlivými operačními programy, v jejichž rámci jsou tyto peníze poskytovány.

„Znamená to primárně pomoci obnově území, to znamená prostředky, které jdou na rozvoj infrastruktury v těchto postižených částech naší země a také na rozvoj podnikání a zaměstnanosti, protože samozřejmě byla postižena celá řada firem malých, středních i velkých, a to by vedlo k zániku řady pracovních příležitostí. Tomu chceme zabránit,“ zdůraznil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám