Hlavní obsah

Policie rozprášila mafiánský Polverinův klan, pozatýkala 100 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Stovku lidí zatkla španělská a italská policie při razii proti členům takzvaného Polverinova klanu, který působil v rámci neapolské zločinecké organizace Camorra. Španělský ministr vnitra Jorge Fernández Díaz ve středu na tiskové konferenci v Madridu prohlásil, že mafiánská síť byla rozprášena. Třicet lidí bylo zatčeno ve Španělsku, kolem 70 v Neapoli a okolí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělská a italská policie zadržela při společné akci stovku členů mafieVideo: Reuters

 
Článek

O zátahu proti pašerákům informovaly španělské a italské úřady už v úterý, kdy oznámily, že byla zadržena první skupina 16 lidí. Zadržení se podle policejní zprávy zabývali pašováním drog, paděláním dokumentů a praním špinavých peněz. Členové bandy podle policie spravovali pašeráckou trasu, přes kterou se z Maroka do Itálie dopravoval hašiš.

Šéf bandy Giuseppe Polverino byl zadržen už loni v březnu v jihošpanělském Jerezu a později vydán italské justici. Podle vyšetřovatelů kontroloval rozsáhlé zločinecké impérium, jehož výnosy z obchodu s drogami přesahovaly jednu miliardu eur (téměř 26 miliard Kč).

Foto: Jon Nazca, Reuters

Španělská a italská policie převáží zadrženého člena takzvaného Polverinova klanu.

Při nynějším zátahu se policii dostali do rukou dva Polverinovi zástupci, kteří dohlíželi na udržování pašerácké trasy ve Španělsku. Na zadržení se podílelo na 200 příslušníků španělské občanské gardy. Další členy bandy četníci zatýkali v Malaze, Cádizu, Alicante a v enklávě Ceuta na severu Maroka.

Reklama

Výběr článků

Načítám