Hlavní obsah

Píseň o mrtvé čarodějnici po smrti Thatcherové boduje v hitparádě

Londýn

Píseň o zemřelé čarodějnici z filmu Čaroděj ze země Oz se dostala na druhé místo britské hitparády. Dotlačili ji tam odpůrci zesnulé expremiérky Margaret Thatcherové. Prodej nosičů s písní "Ding Dong the Witch is Dead" (Cink cink čarodějnice je mrtvá) tento týden dosáhl 52.605 kopií, napsal internetový server BBC.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Na shromáždění lidí oslavujících skon Thatcherové nechyběly ani masky Železné lady.

Článek

Píseň se stala ústředním motivem internetové kampaně odpůrců Thatcherové. Ti si ji prozpěvovali také při sobotní "oslavě" úmrtí Železné lady na Trafalgarském náměstí v Londýně. Snahu dostat píseň na první místo hitparády však odpůrcům Thatcherové zhatil hit Need U (100%) od interpretů Duka Dumonta a A*M*E, jehož prodej překonal 58.000 kopií.

Bývalá premiérka, jejíž vláda podle mnohých Británii rozdělila na dva tábory, zemřela v pondělí ve věku 87 let. Pohřeb Thatcherové se uskuteční ve středu v londýnské katedrále svatého Pavla, která pojme 2300 lidí. Půjde prý o největší podobný obřad v Británii od smrti premiéra z druhé světové války Winstona Churchilla, který zemřel v roce 1965.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám