Hlavní obsah

Snad Thatcherová zemřela bolestivou smrtí, psal policista na Twitteru

Novinky, Klára Fischleinová

Britský policejní důstojník psal na sociální síti neuctivé příspěvky na adresu zemřelé expremiérky Margaret Thatcherové. Nebál se opřít ani do současného premiéra Davida Camerona; ten by prý měl Thatcherovou na věčnost co nejdříve následovat. Ve čtvrtek policista rezignoval.

Foto: Profimedia.cz

Smrt milované i nenáviděné Margaret Thatcherové je celý týden tématem nejen v médiích, ale také na sociálních sítích, kam uživatelé píší příspěvky plné emocí. Ilustrační foto

Článek

Policejní důstojník Jeremy Scott pobouřil v minulém týdnu všechny, kteří truchlí nad smrtí Margaret Thatcherové. Na sociální síť Twitter totiž napsal řadu, podle slov britského premiéra Davida Camerona velice nechutných, příspěvků. Vyjádřil v nich své potěšení z úmrtí Železné lady a napsal, že její smrt snad byla bolestivá a ponižující.

Scott si na sociální síti také povzdechl nad tím, že expremiérka zemřela příliš pozdě, čímž narážel na její věk 87 let. Dále označil svět bez Thatcherové za lepší místo, jak uvádí zpravodajství BBC. Kromě toho vyslovil přání, aby co nejdříve zemřel také současný britský premiér a kancléř: "Dobrou noc, Twittere. Svět je dnes lepším místem, když je ta k.... mrtvá. Teď ještě Cameron a Osborne."

Opovržení i souhlas

Dvaapadesátiletý policista, který působil na londýnském velitelství Scotland Yard, ve čtvrtek rezignoval ze své funkce s okamžitou platností. Velitel Allan Gibson uvedl, že Scottovo chování se ukázalo jako naprosto nepřijatelné, proto je správné, že ze své funkce odstoupil.

Zatímco stovky uživatelů Twitteru sdílely příspěvky o Scottově rezignaci a nelichotivě se vyjadřovali k jeho komentářům na adresu Thatcherové, našli se i tací, kteří ho označili za hrdinu a projevili souhlas s jeho názory.

Reklama

Výběr článků

Načítám