Hlavní obsah

Cink cink, čarodějnice je mrtvá! Odpůrci Železné lady "slavili" její úmrtí

– Londýn

Na Trafalgarském náměstí v Londýně se sešly stovky odpůrců zesnulé expremiérky Margaret Thatcherové, aby "oslavily" její nedávné úmrtí. Demonstranti popíjeli alkohol a zpívali píseň "Ding Dong the Witch is Dead" (Cink cink, čarodějnice je mrtvá) z filmu Čaroděj ze země Oz. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Na shromáždění nechyběly ani masky Železné lady

Článek

Odpůrci Thatcherové v posledních dnech houfně skupují nosiče s uvedenou písní, aby ji dostali do nedělní hitparády nejprodávanějších titulů na britské stanici BBC Radio 1. Do čtvrtka se prodalo už 20.000 nosičů.

Britská konzervativní média doporučila BBC, aby údajně urážlivou píseň rozhodně do hitparády nezařazovala. Oponenti zase stanici financovanou daňovými poplatníky varují před cenzurou. BBC se z ošemetné situace pokusila dostat oznámením, že zahraje pouze krátkou ukázku písně.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Trafalgerské náměstí se zaplnilo odpůrci Železné lady

Bývalá premiérka, jejíž vláda podle mnohých Británii rozdělila na dva tábory, zemřela v pondělí ve věku 87 let. Pohřeb Thatcherové se uskuteční ve středu v londýnské katedrále svatého Pavla, která pojme 2300 lidí. Půjde prý o největší podobný obřad v Británii od smrti premiéra z druhé světové války Winstona Churchilla, který zemřel v roce 1965.

Reklama

Výběr článků

Načítám