Hlavní obsah

Muž vydíral firmu Red Bull, hrozil otrávením nápojů fekáliemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouská policie ve středu zadržela muže, který údajně vydíral výrobce energetických nápojů Red Bull. Podle policistů vyhrožoval, že otráví jeho produkty. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Firma minulý měsíc přiznala, že ji neznámí vyděrači hrozí tím, že kontaminují její nápoje fekálními látkami, když nezaplatí požadované výkupné. Vyděrač nejprve psal e-maily a esemesky, později se ozval telefonicky a domluvil místo předání peněz.

Začátkem dubna se podle rakouského deníku Kurier uskutečnil neúspěšný pokus o předání peněz ve známé vídeňské katedrále svatého Štěpána. Sedmačtyřicetiletý muž z kostela prchl, avšak policisté jej sledovali. Zatkli ho ve středu v Dolních Rakousích, oznámila ve čtvrtek policie na tiskové konferenci v Salcburku.

Jakou částku muž po společnosti požadoval, policie nezveřejnila. Testy v obchodech, o nichž vyděrač tvrdil, že budou prodávat kontaminované nápoje, podle firmy jeho slova nepotvrdily.

Spoluzakladatel společnosti Red Bull Dieter Mateschitz je se jměním v hodnotě 7,1 miliardy dolarů (přes 140 miliard korun) nejbohatším mužem Rakouska a v žebříčku nejbohatších lidí světa zveřejňovaném magazínem Forbes zaujímá 162. místo. Firma se vedle výroby nápojů zaměřuje také na sportovní marketing, zejména na adrenalinové sporty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám