Hlavní obsah

Jedl játra svých obětí, za mřížemi stráví zbytek života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Do konce života má podle ruských médií ve vězení pykat za své zločiny čtyřiadvacetiletý Rus ze zapadlé povolžské obce Belinskij, který má na svědomí smrt devíti lidí. V devatenácti svazcích obžaloby jsou popsány i případy kanibalismu. Podle soudních znalců je odsouzený Alexandr Byčkov příčetný.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Svých činů se Byčkov dopouštěl v období od září 2009 do loňského ledna. O vraždách si podle soudu vedl pečlivé záznamy, které policisté našli v jeho bytě. Staly se pak základem obžaloby, ale i poměrně detailních informací ruského tisku.

Vyplývá z nich, že Byčkov zabíjel své oběti nožem a poté jim z těl vyřízl játra, která snědl. V nejméně dvou případech pozřel i vyříznutá srdce. Své oběti vyhledával většinou mezi bezdomovci a žebráky.

Soud v Penze z několika vražd loni omylem obvinil jiného muže, takže Byčkov se do hledáčku policie dostal fakticky náhodou. Původně se totiž zodpovídal z krádeže v jednom z obchodů v Penze, ale během výslechu vypověděl o tělech, která v blízkosti svého domu zakopal.

Reklama

Výběr článků

Načítám