Hlavní obsah

V Moskvě nasněžilo nejvíc za sto let

Právo, ČTK, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Největší sněhový příděl za posledních sto let přichystala letošní zima Moskvě. V desetimiliónové ruské metropoli podle úterní informace meteorologů od začátku zimy napadlo 216 centimetrů sněhu, jen za posledních 24 hodin to bylo přes čtvrt metru. Průměrný roční sněhový příděl činí v Moskvě kolem půldruhého metru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Moskvě napadlo nejvíc sněhu za posledních 100 let. Ve městě se vytvořily kolony o délce 3500 kilometrůVideo: Reuters

 
Článek

Dopad na stav moskevské dopravy prý mimořádná sněhová nadílka paradoxně nemá. Zácpy v hlavních moskevských ulicích jsou totiž dávno takové, že větší už být nemohou. Agentura RIA Novosti v úterý spočítala, že celková délka kolony stojících aut se rovná vzdálenosti mezi Moskvou a Madridem.

Počasí má dopad i na leteckou dopravu. Od pondělí bylo z moskevských letišť odkloněno 56 letů, desítky dalších nabraly až tříhodinové zpoždění. Kvůli sněhu v pondělí v Moskvě nepřistál ani premiérský speciál: předseda vlády Dmitrij Medvěděv se nechtěně ocitl v Petrohradu a do hlavního města musel vlakem.

Také skupině českých a slovenských turistů se značně zkomplikoval návrat z dovolené na Kubě přes Moskvu. Jak informovala televize Joj, mimořádně nepříznivé počasí způsobilo, že z krátkého mezipřistání byla nakonec noc strávená na moskevském letišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám