Hlavní obsah

Zloději v Německu se k bankovnímu trezoru prokopali

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Berlínská policie se od pondělí zabývá loupeží v jedné z poboček banky Berliner Volksbank. Do jejího trezoru se dostali zloději, kteří se k bezpečnostním schránkám dostali třicetimetrovým podzemním tunelem. Podle policie muselo jeho hloubení trvat zřejmě celé měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Berliner Volksbank

Článek

Tunel byl „velmi profesionálním“ dílem, zhodnotil pro agenturu AP policejní mluvčí Thomas Neuendorf. Krádež byla odhalena po požáru, který zloději po vybrání sejfů založili. Neuendorf neupřesnil, kolik peněz či cenností zmizelo.

Tunel vedoucí z blízkých podzemních garáží ústil přímo v trezoru. Podle Neuendorfa muselo jeho vytvoření trvat možná celé měsíce. Stavbě, o níž nikdo neměl tušení, nechyběly ani stropní podpěry.

Policie po pachatelích pátrá.

Agentura AP v souvislosti s případem připomněla podobně velkolepou bankovní loupež v Berlíně z roku 1995. Lupiči do banky vešli vchodem, vzali rukojmí a zavřeli se do trezoru. Požadovali helikoptéru a výkupné za propuštění rukojmího. Když ale zásahová jednotka nakonec vzala místnost útokem, zjistila, že lupiči zmizeli v tunelu, který jim připravili komplicové. Někteří členové gangu nebyli dosud dopadeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám