Hlavní obsah

Na moskevském letišti havarovalo ruské letadlo letící z Česka, čtyři mrtví

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Na moskevském letišti Vnukovo havarovalo ruské letadlo, které přiletělo z Pardubic. Stroj typu Tu-204 údajně vyjel z přistávací dráhy a začal hořet. Podle zpravodajského webu Ria Novosti přišli o život čtyři lidé a další čtyři osoby byly zraněny. Stroj byl při přistání vážně poškozen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na moskevském letišti havarovalo letadlo, čtyři mrtvíVideo: Reuters

 
Článek

Na palubě letounu ruské společnosti Red Wings Airlines o kapacitě zhruba 200 osob bylo zřejmě jen osm osob. Fox News informuje o tom, že bylo na palubě 12 členů posádky.

"Do Pardubic přivezli cestující, zpátky se letadlo vracelo prázdné. Při odletu z Pardubic byl letoun zcela v pořádku," řekl ČTK ředitel mezinárodního civilního letiště Vít Málek. Podle něj mohlo být na palubě sedm až osm, maximálně deset členů posádky.

Foto: ČTK/AP

Letadlo se rozlomilo na několik částí.

Šlo o let WZ 9298, který z Pardubic odletěl v 10.20 hodin SEČ. Fotografie, která se začala šířit po sociální síti Twitter, ukazuje vážně poškozený stroj rozpadlý na několik částí. Ocas a kokpit se od letadla zcela oddělily. Stroj podle všeho patřil letecké společnosti Red Wings Airlines.

Podle informací České televize nebyli na palubě žádní Češi a stroj neměl před přistáním technické potíže. Letiště bylo uzavřeno, lety jsou odkláněny na jiná letiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám