Hlavní obsah

Sestra si v dopise před sebevraždou stěžovala na chování kolegů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

London

Sestra Jacintha Saldanhová, která spáchala sebevraždu kvůli telefonátu australské moderátorky do londýnské nemocnice Krále Eduarda VII., si v jednom z dopisů na rozloučenou stěžovala na přístup kolegů po telefonátu, uvedl list Daily Mail. Volající moderátorka se vydávala za královnu, aby zjistila podrobnosti o stavu Kate, těhotné vévodkyně z Cambridge.

Foto: ČTK/AP

Jacintha Saldanhová

Článek

Saldanhová, která se oběsila na šátku minulý pátek, zanechala tři dopisy na rozloučenou. Jeden, praktický, který se týkal pohřbu a pozůstalých, měla při sobě, další dva byly nalezeny v ubytovně pro sestry. [celá zpráva]

V jednom, tom nejdelším, si stěžovala na chování kolegů poté, co spojila moderátorku na oddělení, kde ležela těhotná vévodkyně, která se léčila z těhotenských nevolností. Vadilo jí, jak s ní poté zacházeli. Nemocnice přitom tvrdila, že stála plně za ní. Vdovec Ben Barboza podle listu Daily Mirror požaduje, aby bylo v nemocnici zahájeno vyšetřování.

Foto: Dylan Martinaz, Reuters

V dalším dopise popisovala, jak těžce se vyrovnávala s hovorem a s tím, co způsobil. Na sociálních sítích se stala terčem urážek kvůli tomu, že nedokázala odhalit australský přízvuk moderátorky. Saldanhová však byla Indka, která se do Británie přestěhovala před deseti lety.

Před svou smrtí sestra také rozeslala mnoho e-mailů a mnohokrát telefonovala. Policie doufá, že tato komunikace by mohla odhalit další podrobnosti o jejím odchodu ze života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám