Hlavní obsah

Dvojici Němců, kteří unesli holčičku z Trmic, obžalovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německý pár, který letos v létě unesl z Trmic na Ústecku několikatýdenní holčičku a odvezl ji do Německa, byl v Koblenci obžalován státním zastupitelstvím. Padesátiletý muž a 47letá žena byli obžalováni i z dalších trestných činů, za únos nezletilé osoby jim hrozí pokuta nebo až pět let ve vězení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvojice unesla dítě 4. července přímo z kočárku před očima matky a odjela s ním do porýnského města Neuwied, ležícího nedaleko Koblence, kde pachatele o pět dní později zatkla policie. Ti se k únosu přiznali a od té doby jsou ve vyšetřovací vazbě.

Holčičku si posléze vyzvedla její rodina a odvezla ji zpět do České republiky.

"O přesných motivech činu se v rámci vyšetřování nic nezjistilo," uvádí státní zastupitelství v oznámení. Podle dřívějších spekulací mohla být motivem únosu touha ženy po dítěti. Německým vyšetřovatelům prý nejprve tvrdila, že holčičku sama porodila a těhotenství předstírala i před rodinou.

Kromě únosu německé úřady pár obvinily i z krádeží dvou aut během testovacích jízd, které poté dvojice s falešnými dokumenty prodala. Za to jí hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám