Hlavní obsah

Nowiny24: Auto s únosci mimina z Trmic může být v Polsku

Právo, ČTK, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

Auto s únosci třítýdenní holčičky z ústeckých Trmic je možná v Polsku a míří k polsko-běloruské hranici. Informuje o tom dnes polský internetový portál Nowiny24. Polští policisté podle něj pátrají po Volkswagenu Tiguan s běloruskými poznávacími značkami.

Foto: ÚSZS MSK, Novinky

Po uneseném dítěti usilovně pátrají i polští policisté.

Článek

Nowiny24 tvrdí, že kvůli možnosti, že se auto s únosci pohybuje po území Polska, má pohotovost celá polská pohraniční stráž. Polští policisté rovněž žádají případné svědky o podrobné informace. Po únoscích pátrají i němečtí policisté.

"Ty informace, že bylo hledané vozidlo zachyceno na cestě k polsko-běloruské hranici nemohu potvrdit ani vyvrátit. O té záležitosti jsme se dozvěděli z médií, žádnou oficiální zprávu z polské strany k tomu ale nemáme," řekla Právu mluvčí ústecké policie Petra Trypesová.

Neznámý, zhruba 180 až 190 centimetrů vysoký muž bílé pleti a tmavých vlasů unesl holčičku ve středu odpoledne. Muž dítě vytáhl před zraky matky z kočárku, nasedl do auta a ujel směrem ke státní hranici s Německem.

Podle policie muž naložil dítě do černého VW Touran s registrační značkou 3U1 4474, která byla ukradena z jiného vozu. Podle polského serveru jde ovšem o černý VW Tiguan.

Dítě mělo v době únosu na sobě šedé tričko s dlouhým rukávem s modrými pruhy, šedé tepláčky s červeným pruhem, na nohou růžové látkové botičky. Pod oblečením mělo bílé body s obrázkem krokodýla na hrudi. Holčička má na levé straně krku nad ramenem půlcentimetrovou tmavou skvrnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám