Hlavní obsah

V Británii soudí Češky za fingované svatby s Pákistánci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sheffiled

Před soudem v britském Sheffieldu stanulo osmnáct obviněných v případu fingovaných svateb, které měly Pákistáncům zajistit povolení k pobytu ve Spojeném království. Mezi obžalovanými jsou i Češky a Slovenky, které za svými „nastávajícími“ létaly do Pákistánu a tam si je naoko braly, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Soud v britském Sheffieldu

Článek

Prokurátorka Sara Wrightová o gangu, který se podařilo zlikvidovat loni, řekla: „Byla to dobře běžící, profesionální a výdělečná operace. Po určitou dobu to byla rozsáhlá činnost. Účelem tohoto spiknutí bylo umožnit žadatelům dostat se ilegálně na území Británie.“

České a slovenské „nevěsty“ létaly z Británie do Pákistánu, kde měly za úplatu domluvené fingované svatební obřady. Zfalšované dokumenty pak sloužily k tomu, aby se Pákistánci mohli dostat za svými manželkami do Evropské unie.

V rámci obřadu se pořizovaly i "svatební"  fotografie, které měly usnadnit získání víza, stejně jako falešné dokumenty potvrzující, že žena bude svého manžela v Británii podporovat.

Žádost muži prodávali na britském velvyslanectví v Islámábádu. Jako manželé měli právo za „manželkami“ přijet, aby se „rodiny“ nerozdělovaly.

Podezření ale vzbudil vysoký počet 62 žádostí podaných v Islámábádu, takže nakonec nikdo nedostal povolení k trvalému pobytu.

Gang byl rozbit na začátku loňského roku. [celá zpráva]

Nevěsty z bývalého Československa

Pětadvacetiletá Češka Nikola Horváthová podle listu vypověděla, že za čtyři měsíce absolvovala s falešnými dokumenty tři svatby. Další Češku chytili policisté po návratu z Pákistánu, když měla v kabelce 1000 liber.

„Ačkoli někteří se účastnili svateb s žadateli (o víza) z Pákistánu, neměli zájem s nimi žít a mít skutečný vztah,“ řekla prokurátorka.

Podle ní se některé nevěsty ani svateb neúčastnily, ale umožnily použít své doklady.

Organizaci řídili bratři, 41letý Talib Hussain, 27letý Tariq Mehmood a s nimi 32letá Rahina Zamanová. Hlavní sídlo měli v Broom Grove u Rotherhamu. Další žili v St. Anns, Masbrough a v Sheffieldu nebo v Cliftonu.

Nejméně sedm z obviněných, s nimiž jsou vedeny vzhledem k rozsahu činnosti tři procesy, pochází podle jmen z ČR nebo SR.

Reklama

Výběr článků

Načítám