Hlavní obsah

Brita obvinili ze zabití kvůli výbuchu plynu, při němž zemřelo batole

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Mohutný výbuch plynu, který v červnu v Oldhamu v oblasti velkého Manchesteru srovnal se zemí dva řadové domky a vyžádal si život dvouletého dítěte, způsobil podle prokuratury 26letý Andrew Partington. Žalobce vyzval policii, aby jej obžalovala. Muž den před výbuchem vyhrožoval bývalé partnerce, že vyhodí dům do povětří, pokud odejde.

Foto: Profimedia.cz

Záchranář u trosek domů zničených výbuchem v Manchesteru

Článek

Žalobce Nazir Afzal řekl televizi Sky News. „Dnes jsem doporučil policii Velkého Manchesteru, aby obvinila Anderwa Partingtona (26) ze zabití dvouletého Jamieho Heatona a ze způsobení škody na domech v Buckley Street v Oldhamu ve výši přes milión liber.“

Exploze zničila 26. června dva domy v ulici a poškodila další. Vybuchl plyn v č. 9. Dvouletý Jamie Heaton, který sledoval v obývacím pokoji v č. 11 televizi, na následky exploze zemřel.

Vyšetřování sledovalo dvě linie, policisté nejprve zadrželi 32letého zaměstnance plynáren. Den před explozí kontroloval bojler v jednom z domů zasažených explozí.

Partington (původně označovaný nepřesně jako Paddigton) se ovšem den před explozí pohádal s bývalou přítelkyní a opilý na ulici křičel: "Jestli ku... odejdeš, vyhodím ten zku... dům." [celá zpráva]

Williamsová vypověděla, že odešla, protože čelila několik měsíců násilí ze strany muže, který pil. Jednou už odejít chtěla, ale Partington jí v tom zabránil, když držel jedno z jejích pěti dětí. Oba spolu žili pět let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám