Hlavní obsah

Diplomatická pošta ležela na Mont Blanku půl století, objevili ji až turisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Balík obsahující 46 let starou diplomatickou poštu z Indie byl nalezen na Mont Blanku ve francouzských Alpách. Ležel blízko místa, kde se v roce 1966 zřítilo letadlo indické společnosti Air India se 117 lidmi na palubě. Nehodu tehdy nikdo nepřežil. Informoval o tom ve čtvrtek zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Alpské vrcholy u Chamonix

Článek

Jutový pytel zahlédli minulý týden na ledovci turisté. Na jejich popud se na místo vydal horský záchranář Arnaud Christmann společně se svým sousedem, kteří balík našli a odevzdali policii ve městě Chamonix na úpatí hory.

Zásilka nesla označení "Diplomatická pošta" a "Ministerstvo zahraničních věcí". Indické velvyslanectví v Paříži sdělilo, že se bude snažit balík od francouzské strany získat.

"Doufali jsme v diamanty nebo přinejmenším v pár zlatých ingotů. Místo toho máme promočenou poštu a indické noviny," zažertoval horský záchranář. "Nestává se často, že by se v horách našlo něco takového - pošta, která bude doručena po 46 letech," dodal již vážněji Christmann.

Christmann se svým kolegou rovněž popsal, že na Bossonském ledovci se povalovala ještě spousta dalších věcí z letadla společnosti Air India, které spadlo v lednu 1966 při své cestě z Bombaje do New Yorku.

"Našli jsme také části kokpitu, botu, kabely... Je tam hotové skladiště," prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám