Hlavní obsah

Rezešovou chtěla rodina po nehodě dostat do Hiltonu. Skončila v cele se zlodějkou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Dcera bývalého majitele Východoslovenských železáren Eva Varholíková-Rezešová (35) byla zvyklá na luxus. Minulý týden v Maďarsku však zapříčinila dopravní nehodu, při níž uhořeli čtyři lidé a nyní sdílí malou celu s maďarskou zlodějkou.

Foto: Profimedia.cz

Eva Varholíková-Rezešová (35) u maďarského soudu, který ji kvůli tragické nehodě poslal do vazby

Článek

V cele jsou pouze dvě postele, záchod a umyvadlo. Podle maďarského deníku Blikk se dcera miliardáře může sprchovat dvakrát do týdne a příbuzní ji mohou navštěvovat jednou měsíčně. Jednou za den může na hodinovou procházku na dvoře věznice. Telefonovat může třikrát za týden, maximálně deset minut. Ve vězeňském bufetu může měsíčně utratit maximálně v přepočtu něco přes 900 Kč.

Rodina se snažila pro Rezešovou vyjednat, aby byla v Maďarsku v domácím vězení. Podle deníku Blikk už měla rezervovaný pokoj v budapešťském hotelu Hilton. Jenže soud nesouhlasil ani s domácím vězením, ani s kaucí a uvrhl Rezešovou na 30 dní do vyšetřovací vazby. Následně může rozhodnout o dalších 90 dnech vyšetřovací vazby.

Deník Blikk dodává, že to musí být pro ženu, která je zvyklá na luxus a pohodlný život plný večírků, šok.

Foto: MTI

Ohořelé trosky Fiatu Punto

Připomíná, že Rezešová jela na dálnici se svým terénním BMW rychlostí kolem 200 kilometrů v hodině, pravděpodobně usnula a zezadu narazila do Fiatu Punto. Ten se po nárazu do svodidel vzňal. [celá zpráva]

Na místě uhořeli tři lidé a další žena podlehla svým zraněním v nemocnici. Rezešová byla v době nehody pod vlivem alkoholu a drog. Obhájce se snažil odůvodnit přítomnost omamných látek v jejím těle požíváním silných antibiotik. Testy a lékařská zpráva však jasně mluví o drogách a v autě se žádné léky nenašly.[celá zpráva]

Rezešové hrozí pět až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám