Hlavní obsah

Při zpackaném ohňostroji bylo zraněno 20 Španělů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Nejméně dvě desítky zraněných si v úterý ve městě Elche na východě Španělska vyžádal nepovedený ohňostroj. Jedna z odpalovacích ramp umístěná ve zvonici místního kostela selhala a zřítila se. Lidi, kteří stáli pod věží, zasáhly jiskry a žhavý materiál, informovala agentura Europa Press.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nevydařeném ohňostroji bylo ve Španělsku zraněno asi 20 lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Explodovala jedna z odpalovacích ramp a spadla dolů. Pak vylétla jedna světlice a začala hořet. Všechno vzplálo a vybuchovalo. Lidé začali utíkat,“ popsal svědek události.

Radnice poté vydala prohlášení, že připravenou pyrotechniku zasáhla jedna raketa.

„Je mi to líto, všem se omlouvám. Naštěstí to nemělo tragický konec,“ prohlásila starostka města Mercedes Alonsová. Dodala, že zraněni byli většinou lidé obsluhující ohňostroj. „Jsou v nemocnici s popáleninami, které ale nejsou nijak vážné,“ podotkla.

Město slavilo Ohňovou noc, čili svátek s tradicí sahající do středověku. Tamní katolíci nabízeli světelnou louč jako výraz díků panně Marii za každé dítě v rodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám