Hlavní obsah

Pašerák si hrál na strojvedoucího, v tunelu vozil vláčkem cigarety

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie v pondělí zveřejnila podrobnosti k pašeráckému tunelu, který minulý týden odhalila u hranic s Ukrajinou. V 700 metrů dlouhém pašeráckém tunelu jezdil strojvůdcem řízený vláček se 16 vagóny. "Vlakvedoucí" vždy před výjezdem z tunelu na slovenské straně zazvonil a dveře se otevřely, informoval deník Sme.

Foto: TV Markíza

Tunel ústil nedaleko celnice

Článek

Tunel o průměru jeden metr tvořil plastový tubus vyztužený skružemi. Vedl v hloubce tří až šesti metrů. Na vagóny vláčku se dalo najednou naložit tisíce kartonů cigaret. Vláček poháněný elektřinou jezdil v tunelu po kolejích. Strojvůdce musel na konci zazvonit, protože dveře musel otevřít někdo zvenčí. Sám se nikdo do ani z tunelu nedostal. Naopak do Schengenského prostoru putovalo tímto způsobem velké množství pašovaných cigaret. [celá zpráva]

Tunel začínal v Užhorodu ve sklepě rodinného domu, který stojí asi 220 metrů od slovenské hranice. V okolí je několik rozestavěných objektů, takže kamiony odvážející hlínu nebudily pozornost. Tunel ústil v ohrazeném prostoru skladu dřeva na polích mezi slovenskými obcemi Vyšné a Nižné Nemecké.

Pod slovenskou hranicí odhalili před několika týdny tunel, pašovaly se jím cigarety z UkrajinyVideo: TVNOVINY.sk

Vykládání zboží na Slovensku kryl odstavený kamion a na ukrajinské straně byl vstup maskovaný posuvnou stěnou se skrytým vypínačem.

Ukrajinští policisté odhalili tunel pomocí bagru a na Slovensku udeřila policie na pašeráky během nakládání kamionu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám