Hlavní obsah

Za vražděním v Hurbanovu může být strážníkova frustrace

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Týden po vražedném řádění městského policisty Milana Juhásze ve slovenském městě Hurbanovo se objevila teorie, že za vraždami mohl být zkrat vyvolaný profesionální frustrací. Policie pracuje podle deníku Sme s motivem, že Juhász si jako městský strážník nedokázal s problémovými obyvateli poradit a ve zkratu vzal řešení do vlastních rukou.

Foto: TV Markíza

Dům, ve kterém slovenský městský policista zastřelil tři lidi.

Článek

„Je to jeden z motivů, které prověřujeme,“ potvrdil policejní prezident Tibor Gašpar. Tři Romové, které Juhász zastřelil, měli údajně kriminální minulost. „Ráno jsem se probudil s tím, že s nimi musím udělat pořádek,“ uvedl střelec před soudcem, který ho vzal do vazby. Policie požádala o psychiatrický posudek vraha.

Náčelník městské policie v Hurbanovu Marián Botoš potvrdil, že se jednalo o problematickou rodinu. „Za necelý rok jsme tam zasahovali třináctkrát. Šlo o narušování veřejného pořádku, pálení odpadu, rozebírání automobilů, krádeže a další přestupky,“ uvedl Botoš. U většiny zásahů asistoval i Juhász.

Ministr: To není omluva

Ministr vnitra Robert Kaliňák zdůraznil, že frustrace nic neomlouvá. „Souboji s nepřizpůsobivými občany prochází téměř každý policista,“ uvedl. Podle ministra je prvořadé dodržování zákonů a policejní přísahy. „On se jí zpronevěřil tím nejbrutálnějším způsobem,“ dodal Kaliňák.             

Juhász před týdnem zastřelil tři členy romské rodiny a dva těžce zranil. Jeden ze zraněných je s průstřelem plic nadále v kritickém stavu a bojuje o život. V ulicích Hurbanova nadále hlídkuje policie. Pohřeb obětí střelby se má konat příští týden.

Juhász byl mezitím obviněn z úkladné vraždy a hrozí mu až doživotní trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Vraždy Romů v Hurbanovu mají nejasný motiv

Jednapadesátiletý městský policista Milan Juhász ze Svätého Petra, který v sobotu zabil v Hurbanovu tři Romy a další dva zranil, se hlásil stejně jako jeho...

Výběr článků

Načítám