Hlavní obsah

Opuštěnou francouzskou vesnici koupil jihokorejský fotograf za 13 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský fotograf Ahae, který vede stejnojmennou firmu, koupil v pondělní dražbě opuštěnou francouzskou vesničku Courbefy ve středozápadní Francii, která je vyhlášena památkou. Zaplatil za ni 520 000 eur (přes 13 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Opuštěná vesnička Courbefy

Článek

Fotograf Ahae porazil belgickou společnost, která ve vesničce chtěla vybudovat domov pro seniory, a nizozemskou produkční firmu Endemol, jež tam údajně plánovala uspořádat reality-show, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Vesničku Courbefy koupil jihokorejský fotograf Ahae.

Vesnička Courbefy leží na jihu Francouzského středohoří u úpatí pevnosti ze 13. století. Vesničku s jednadvaceti domy koupil v roce 2003 podnikatel s cílem vytvořit v ní rekreační zařízení s bazénem, tenisovým kurtem a stájemi. V roce 2008 ale zkrachoval a vesnička propadla bance.

Jaké plány má Ahae, není zatím oficiálně známo. Nicméně agentura AFP připomíná, že jihokorejský fotograf má velmi blízko k ekologickému způsobu života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám