Hlavní obsah

Čech při nehodě ve Francii zabil tři lidi, půjde do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

K pěti letům vězení odsoudil v pondělí soud ve francouzském Melunu Čecha, který loni v březnu pod vlivem marihuany způsobil autonehodu a usmrtil při ní tři lidi. Napsal to v úterý francouzský list Le Parisien.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo loni v březnu ve městě Combs-la-Ville nedaleko Paříže. Na silnici N104 se vytvořila zácpa, ale třiačtyřicetiletý český řidič si jí za volantem kamiónu všiml na poslední chvíli a narazil do automobilů před sebou. Tři lidi usmrtil a čtyři zranil, z toho jednoho vážně. Navíc jel rychlostí 89 kilometrů v hodině na místě, kde je povolená rychlost 80 kilometrů.

Předseda soudu François-Marie Giacomoni podle Le Parisien konstatoval, že viník nehody měl v organismu výrazné stopy marihuany. Obžalovaný se bránil tím, že používal mast s konopím na kožní onemocnění, lupénku a že den před nehodou pil čaj z konopí.

Soudce řekl, že lékařské použití marihuany bylo povoleno v ČR, ale ne ve Francii. Navíc podle něj expertiza ukázala, že marihuanu i kouřil, což obžalovaný popřel. Jízdu nepovolenou rychlostí vysvětloval tím, že zaspal a měl zpoždění.

Příbuzným se omluvil

Le Parisien napsal, že souzený muž tvrdil, že se ztratil, a proto se podíval na satelitní navigaci. "A najednou přede mnou stála auta," uvedl.

Odsouzený se na závěr procesu omluvil přítomným příbuzným obětí. Soud mu vyměřil pět let vězení, z toho dva a půl roku s podmíněným odkladem. Tři roky nesmí ve Francii řídit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám