Hlavní obsah

Několik policistů ze Scotland Yardu prodělalo výcvik v teroristický táborech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská tajná služba MI5 varovala, podle nedělní zprávy listu Daily Mail, před časem Scotland Yard, že někteří z jeho příslušníků zřejmě prodělali výcvik v teroristických táborech. Po kontrolách dva nebo tři policisté odešli. Neprošli bezpečnostními prověrkami.

Článek

Jedním z propuštěných policistů je Abdul Rahman, který měl být ve výcvikovém táboře teroristů v Pákistánu v roce 2001. U Scotland Yardu pracoval tři roky. Ženatý otec čtyř dětí odešel ze sboru na vlastí žádost v roce 2007, aby nebyl propuštěn. Neprošel bezpečnostními prověrkami po atentátech ze 7. července 2005. Soudí se o kompenzaci. Popírá, že by někdy byl ve výcvikovém táboře teroristů a se Scotland Yardem se soudí. Tvrdí, že se stal obětí rasové a náboženské diskriminace.

Podle listu Sunday Telegraph odešli po varování MI5 od sboru ještě jeden nebo dva policisté.

Vysoký představitel londýnské Metropolitní policie uvedl: „Ve stejnou dobu se objevily dva nebo tři případy podobného druhu. Objevily se u nich obavy ohledně možných vazeb na teroristy, bylo možné, že vstoupili do sboru pod falešnými důvody.

Scotland Yard se k případům nevyjádřil, pouze potvrdil, že jsou vedeny dva pracovně právní procesy proti Metropolitní policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám