Hlavní obsah

Slováci se stěhují do Maďarska, dům si tam postavil i ministr

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Stovky Slováků využívají nižší ceny nemovitostí v Maďarsku a stěhují se do obcí nedaleko slovensko-maďarské hranice. Tuto možnost využil i nový ministr spravedlnosti Tomáš Borec (45), který si postavil dům v maďarské obci Feketeerdő.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle maďarského regionálního deníku Kisalföld je ministrův dům už téměř hotov. Borec před časem koupil pozemek v této maďarské obci a pustil se do výstavby rodinného domu. Ministr se zatím do Maďarska přestěhovat nechce, čímž odpadá i starost jeho strážců, jak zabezpečovat jeho ochranu za hranicemi státu.

Mezi sousedy Borce, který byl nominován do vlády premiéra Roberta Fica jako nestraník a předseda Slovenské advokátní komory, by podle deníku měl patřit také nejmenovaný poslanec slovenského parlamentu.

Starosta obce András Novák potvrdil, že zájem Slováků o domy a pozemky je stále velký.

Vysoké ceny nemovitostí, především v Bratislavě, přinutily Slováky hledat jiné možnosti. V maďarských příhraničních obcích jsou ceny nemovitostí mnohem nižší. Rovněž doprava je přes schengenskou hranici bezproblémová. Například obec Rajka je vzdálená z centra Bratislavy pouze 20 kilometrů. Žije zde už několik stovek Slováků.

Reklama

Výběr článků

Načítám