Hlavní obsah

Matka týrala tříletého chlapce hlady tak dlouho, že jedl vlastní vlasy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Pětadvacetiletou matku Lisu Brooksovou a jejího o tři roky mladšího partnera Tomase Lewise poslali v sobotu do vězení kvůli týrání jejího tříletého syna. Drželi ho zavřeného v malé místnosti bez světla a měl takový hlad, že si vytrhal vlastní vlasy a snědl je. U soudu zaznělo, že chlapec byl před Vánocemi 2010 zachráněn jen pár hodin před smrtí, napsal list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Soud v Cardiffu

Článek

Chlapce vysvobodila na začátku prosince 2010 sociální pracovnice, která navštívila byt v Trevethinu na jihu Walesu na základě anonymního udání. Přišla tam s policisty, kteří se nemohli ubránit slzám.

“Našel jsem chlapce zamčeného v holé místnosti připomínající celu. Nebylo tam světlo. Radiátor byl vypnutý, i když venku sněžilo. V místnosti byly jen nočník, miska a vidlička. Dítě i zdi byly pokryty výkaly. Když jsem držel chlapce, sesul se mi na rameno, jeho oči se vyvrátily v sloup, jeho dech byl slabý, byl jako led, úplně bez života,“ řekl policista James Periam.

Týraný chlapec skončil v nemocnici

Chlapec byl okamžitě převezen do nemocnice. Byl dehydrovaný a vyhladovělý. Lékař Paul Davies u soudu vypověděl: „Jedl, jako by předtím nikdy neměl co jíst. Vytrhal si vlasy a snědl je.“

Vedoucí dětského oddělení nemocnice Nevill Hall v Abergavenny Anna Beardová dodala: „Mohl by zemřít během několika hodin, jaká byla venku zima.“

Chlapec měl navíc dvou a půlcentimetrový šrám na hlavě a na rukou stopy od toho, jak byl přivázán. Matka a otčím si dokonce chlapce natáčeli na mobilní telefon. Bylo vidět, jak nahý v místnosti pláče a sám se bije. Nakazují, aby se postavil čelem ke zdi, a říkají mu, že pokud to neudělá, nedostane žádnou snídani.

Matku soud v Cardiffu poslal do vězení na tři roky a otčíma na tři a půl. Chlapce dostala do péče jiná rodina, která ho adoptovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám