Hlavní obsah

Na severu Slovenska napadl až metr sněhu, desítky obcí vyhlásily kalamitu

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po silném sněžení vyhlásili ve čtvrtek kalamitní stav téměř na celém území okresu Čadca na severu Slovenska. V této oblasti napadlo za 24 hodin přes metr sněhu. Dvacet z celkového počtu 23 obcí okresu Čadca proto vyhlásilo mimořádnou situaci.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Šéf krizového štábu okresu Marián Furka připustil, že sjízdnost silnic zabezpečují se značnými obtížemi. „Situaci komplikuje kamiónová doprava,“ řekl Furka agentuře TASR. V terénu jsou všechny dostupné mechanismy i desítky lidí. Na některých místech okresu vyhlásili mimořádné prázdniny.

Primátor města Krásne nad Kysucou Jozef Grapa uvedl, že některé části města jsou nepřístupné. „Situaci ve městě komplikuje přesměrování dopravy ve směru na Českou republiku a Polsko přes naše město,“ uvedl primátor. Přes celé Kysuce až k hranicím s Českou republikou se totiž táhne kolona odstavených kamiónů. Červený kříž zabezpečil pro řidiče občerstvení a teplý čaj.

Město Považská Bystrica vyhlásilo pro sněhovou kalamitu mimořádný stav. Pro velké množství sněhu uzavřela radnice zimní stadion, krytou plovárnu i všechny tělocvičny. Na střechách budov se totiž hromadí velké množství sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám