Hlavní obsah

Při požáru obytného domu v Rusku uhořely čtyři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rodinnou tragédií v sobotu skončil požár dřevěného rodinného domu v obci Bazarnyj Syzgan nedaleko ruského Uljanovska. V objektu, který obývala žena se šesti dětmi, našli hasiči mrtvá těla čtyř dívek ve věku osm, šest, dva a jeden rok. Jejich matka s patnáctiletým synem ohni unikla, šesté dítě bylo mimo dům.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O příčinách požáru záchranáři dosud nemají jasno, podle prvních informací si žena za krutých mrazů přitápěla přímotopem. Dům lehl popelem, žena je v péči psychiatrů.

Mrazivé zimní počasí v Rusku prudce zvýšilo nebezpečí požárů způsobených nedbalostí či havarijním stavem topných systémů. Média prakticky každodenně přinášejí zprávy o zásazích hasičů, které v řadě případů už nemohou zabránit obětem na životech či značným hmotným škodám.

Jen dnes shořel sklad nábytku u Jekatěrinburgu na Urale, dva lidé zahynuli a pět bylo zraněno při požáru obytného domu v sibiřském Jakutsku. V Moskvě v noci vzplál obchod s kosmetikou a záchranáři museli evakuovat sousední dům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám