Hlavní obsah

Němec zabil prokurátora, protože nenáviděl bavorskou justici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Čtyřiapadesátiletý Němec Rudolf U., který minulou středu u soudu v bavorském Dachau zastřelil státního zástupce, svůj čin zdůvodnil nenávistí vůči bavorské justici. Napsal to v úterý list Süddeutsche Zeitung s odvoláním na advokáta střelce. Vrah činu nelituje.

Foto: ČTK/AP

Policie před soudem v Dachau

Článek

"Lítost neprojevuje. Buď nedokáže litovat, nebo se u něj ještě nedostavila," poznamenal advokát Wilfried Eysell, podle něhož čeká jeho mandanta ještě psychiatrické vyšetření.

Rudolf U. minulou středu stanul před městským soudem v Dachau, kde se zodpovídal z neplacení sociálního pojištění za své zaměstnance. Dlužil 44 000 eur (přes milión Kč), za což dostal trest jednoho roku vězení podmíněně. Mohl přitom dostat až pět let.

Než však mohl soudce dočíst rozsudek, vytáhl obviněný ukrytou pistoli a začal kolem sebe střílet. Nejprve mířil na soudce, ale nakonec dvěma ranami zastřelil jednatřicetiletého státního zástupce. [celá zpráva]

Neúspěšný podnikatel v dopravě Rudolf U. advokátovi řekl, že už sedm let nepřetržitě prohrává u bavorských soudů, což na něm zanechalo stopy. Většinou přitom před soudy nestál kvůli svým deliktům, ale kvůli problémům svých řidičů. Domnívá se také, že s ním nespravedlivě zacházelo sdružení dopravců.

K činu samotnému ani ke způsobu, jakým do soudní síně propašoval nelegálně získanou pistoli, nic neuvedl. Zato si stěžoval na podmínky ve vazební věznici.

Reklama

Související články

U soudu v Dachau obviněný zastřelil žalobce

Přímo při přelíčení u městského soudu v bavorském Dachau 54letý obviněný zastřelil ve středu odpoledne státního žalobce. Zasáhl ho třemi ranami. Žalobce zemřel...

Výběr článků

Načítám