Hlavní obsah

Autor učebnic matematiky zneužíval mladé chlapce

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autor několika učebnic matematiky Milan Maxián (72) z Bratislavy měl podle policejního vyšetřovatele sexuálně zneužívat mladé chlapce. Deník Nový čas tvrdí, že se s chlapci ve věku 12 až 15 let seznamoval v nákupních centrech a vodil si je do bytu. Hrozí mu sedm až dvanáct let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Čtyři chlapci vypověděli, že Maxián si je vodil do svého bratislavského bytu. „Bylo mi tehdy 12 nebo 13 let. Odvezl mně z nákupního centra autem k sobě domů, chytal mně v rozkroku a líbal na ústa. Pak mi dal 15 eur. Po půl roce jsem byl u něho ještě jednou. Svlékl jsem se, on se díval na porno a onanoval. Dostal jsem 25 eur,“ uvedl dnes 15letý školák.

Do mužova bytu chodil i jeho starší bratr a jeho kamarád. „Nebylo mi tehdy ani patnáct let. Setkávali jsme se jednou týdně v průběhu dvou let. Dával mi od tří do deseti eur,“ přiznal čtvrtý chlapec.

Maxián si vybíral chlapce ze sociálně slabších rodin. V domě, kde bydlel, ho znali jako slušného člověka.

Důchodce přitom policii není neznámý. „V roce 2007 byl odsouzený k podmíněnému trestu. Soud mu rovněž uložil ochranné sexuologické léčení ambulantní formou,“ uvedl mluvčí soudu Pavol Adamčiak. Nyní je důchodce ve vyšetřovací vazbě. Policie nevylučuje, že se přihlásí další zneužití chlapci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám