Hlavní obsah

Hloupá ovce, která si se... do huby, ohlásil do světa Medvěděvův Twitter

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Kancelář ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva, který ve středu večer dorazil do Prahy na dvoudenní státní návštěvu, řeší nepříjemné faux pas. Na prezidentově twitterovém profilu se objevil komentář k povolebním protestům v zemi. Za únik příspěvku s vulgárním obsahem podle vyjádření Kremlu může jeden z pracovníků kanceláře, který bude potrestán, informovala agentura Reuters.

Článek

Příspěvek reagující na výsledek víkendových parlamentních voleb a označení vládní strany Jednotné Rusko jako partaje „šejdířů a zlodějů“, se objevil na Twitteru půl hodiny po úterní půlnoci. Podle všeho byl na Medvěděvův profil přeposlán odjinud a zjevně měl být soukromým vzkazem.

„Je jasné, že když někdo na svém blogu napíše výraz ‘strana šejdířů a zlodějů‘, pak je hloupou ovcí, která si s..e do huby,” uváděl autor, který na konec připojil tzv. smajlíka, čili graficky naznačil úsměv.

V Rusku roste nesouhlas s výsledkem parlamentních voleb. Vyrojilo se množství nařčení z manipulací a Moskva zažila jednu z největších demonstrací proti premiérovi Vladimiru Putinovi za poslední roky. Jako stranu “šejdířů a zlodějů” označil Jednotné Rusko bloger Alexej Navalnyj, kterého v úterý zatkli a na 15 dní poslali za mříže.

Kreml oznámil, že pracovník odpovědný za publikování vzkazu bude potrestán. Zpráva vzbudila na ruském internetu vlnu pobouření nad jazykem prezidenta, který je veřejností vnímám jako nekonfliktní, uvedla Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

V Moskvě zatkli stovky demonstrantů

Moskevská policie v úterý večer zatkla několik set lidí, kteří přišli do centra ruské metropole protestovat proti nedělním volbám. Demonstranti je považují za...

Výběr článků

Načítám