Hlavní obsah

Češka si v Německu cpala kávu za legíny, nakradla jí za půl miliónu

Právo, sw, KOV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelnou vytrvalost prokázala 60letá zlodějka Olga H. z Česka, jíž se v levných německých supermarketech podařilo nakrást úctyhodných 2398 dóz instantní kávy v přepočtu téměř za půl miliónu korun.

Foto: Novinky

Článek

Čtyřnásobná matka měla promyšlenou metodu – v obchodech si to vždy zamířila přímo k regálům s kávou a za legíny opatřené pevnou gumou si nastrkala 10 až 30 balení instantní kávy v dózách, každou za 7,99 eur.

Objemný úlovek pak přenášela přes pokladnu maskovaná nařasenou širokou sukní a dlouhým černým kabátem. Když měla po opakovaných výpravách plné auto, odjela s kávou do ČR, kde ji prodávala ve „vietnamských tržnicích“, napsal německý list Süddeutsche Zeitung.

Až po roce kávového řádění chytil ženu 17. března při činu v bavorském městě Gröbenzell detektiv jednoho z obchodů. V tu chvíli už měla za sebou 2398 ukradených balení a škodu obchody vyčíslily na 19 tisíc eur (475 tisíc korun). Ženu soud poslal do vyšetřovací vazby.

Třikrát vdaná kuchařka Olga H., jež byla v roce 1994 souzena za pašování cigaret, se ke krádežím přiznala a vysvětlila je tím, že potřebovala peníze pro své syny závislé na drogách, a tím, že „nelze žít z důchodu kolem 7000 korun“

Od pondělí stála před zemským soudem v Mnichově. Vyšetřovatelům usnadnila práci tím, že o krádežích si vedla přesné záznamy, takže zmapovat rozsah jejích nájezdů na supermarkety nebyl problém.

Reklama

Výběr článků

Načítám