Hlavní obsah

Rozbila manželovi sběratelskou kolekci Star Wars, neváhal a uškrtil ji

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Preston

Britský soud v Prestonu rozhodl ve středu o vině 30letého Rickieho La Toucheho, který v dubnu zabil svou 28letou thajskou manželku Pornpilai Srisroyovou. Hlavním popudem k jejímu uškrcení bylo přitom to, že mu žena cíleně zničila jeho sběratelskou kolekci Star Wars, kterou měl už od dětství.

Foto: Profimedia.cz

Zničení kolekce Star Wars bylo pro muže při hádce poslední kapkou. Ilustrační foto

Článek

Srisroyová při hádce vážně poškodila figurky postaviček Darth Vadera a Luka Skywalkera z manželovy sbírky. Ten poté neváhal, své ženě přikryl hlavu polštářem a uškrtil ji. Krátce poté vyběhl v slzách z domu za svou matkou, která bydlela nedaleko.

Příbuzný pak objevil tělo mladé ženy ležící v manželské posteli. Polštář měla ještě stále přes hlavu.

La Touche později řekl policii, že mu jeho žena zničila figurky Star Wars v rámci dlouhodobé snahy udělat mu ze života peklo. V poslední době mu prý neustále vyhrožovala, že se odstěhuje zpět do Thajska a žádala po něm, aby zařídil co nejdříve britský pas i pro její dítě z předchozího vztahu.

Odsouzen za vraždu, ne pouze za zabití

La Touche byl odsouzen za vraždu na doživotí. Obhajoba přitom žádala, aby byl souzen pouze za neúmyslné zabití. O prominutí trestu může požádat za 12 let.

Muž poznal svou nadcházející ženu v jednom bangkokském baru, když tam byl v roce 2001 na dovolené. Zamiloval se a s tehdy mladou dívkou se oženil při své čtvrté návštěvě Thajska v roce 2003. Trvalo však další dva roky, než dokázal manželce zajistit britské vízum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám