Hlavní obsah

Lety Air France budou pět dní narušeny, stávkuje personál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palubní personál letecké společnosti Air France v sobotu zahájil stávku. Má trvat po celé francouzské pětidenní sváteční období kolem svátku Všech svatých a očekává se, že stávka naruší leteckou dopravu. Zaměstnanci společnosti protestují proti úsporným opatřením.

Článek

České aerolinie podle své mluvčí Hany Hejskové navýšily kapacitu na vlastních letech a z Prahy do Paříže o víkendu vypraví dva speciální lety. "Situaci budeme i nadále pečlivě sledovat a bude-li to potřeba, jsme připraveni přizpůsobit svůj provoz i v následujících dnech," uvedla Hejsková. Podle údajů webu pražského letiště dvě letadla Air France do Paříže a Lyonu odpoledne odletěla podle letového řádu.

Air France chce i přes stávku zajistit 80 procent letů, avšak nevylučuje rušení na poslední chvíli. Zrušeno bylo už deset dálkových letů plánovaných na dnešní ráno, a to z Paříže do New Yorku, Montrealu, Los Angeles, Tokia, Abú Zabí a do Doualy.

Zatím není jasné, zda se ke stávce připojí také navigátoři, protože ti nejsou povinni společnost o svých záměrech informovat předem.

Organizátoři stávku svolali od soboty do středy. Protestují proti rozhodnutí snížit počet posádek na určitých linkách. Air France se ocitla ve ztrátě 200 miliónů eur a chce tímto opatřením šetřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám