Hlavní obsah

Tři čeští turisté zahynuli v Řecku při nehodě autobusu

Právo, Novinky, fia, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Athény
Aktualizováno

Při nehodě autobusu na severu Řecka zemřeli ve středu tři čeští turisté. Na místě nehody zahynuly dvě mladé Češky, jeden pasažér podlehl svým zraněním v nemocnici. Další Čech byl v kritickém stavu převezen do nemocnice v Soluni, kde byl operován. V autobusu jelo podle řecké policie 21 Čechů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle listu Le Figaro narazil u města Grenova do minibusu s českou registrační značkou, jedoucího ze Soluně do Ioanniny, terénní automobil. Řidička BMW podle řeckého rozhlasu do autobusu narazila zezadu. Po kolizi sjelo vozidlo s českými turisty ze silnice, uvedla ve zprávě řecká policie. Po srážce začalo hořet, ale plameny se podařilo uhasit.

O smrti dvou asi 25letých Češek podle ČTK informovala rozhlasová stanice Star FM. V autobusu jelo 21 lidí včetně řidiče, převážně starších turistů z ČR, sdělilo české velvyslanectví v Athénách. Dva nejvážněji zranění byli na soluňské jednotce intenzivní péče. Jeden z nich svým zraněním podlehl, u druhého jsou lékaři optimističtí.

"Jedná se o klienty cestovní kanceláře Nikolas Tours," řekl Novinkám Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). "Všichni mají pojištění proti úrazu. U zraněných klientů je přítomná delegátka," uvedl Okamura.

"Jsou to většinou starší lidé, kteří tady tráví dovolenou a byli na výletě v Meteorách a vraceli se zpátky. Údajně do toho minibusu, kterým jeli, někdo naboural," sdělil pracovník české ambasády s odvoláním na svědectví delegátky cestovní kanceláře.

Grevena se nachází 420 kilometrů severozápadně od Athén. V Meteorách jsou známé kláštery.

Výběr smrtelných nehod českých autobusů v zahraničí za posledních pět let:
28. června 2006 - Čtrnáctiletý český chlapec zemřel při nehodě českého autobusu u slovenských Malacek. V autobuse se do Prahy vracelo 45 lidí, většinou dětí, ze školy v přírodě v Černé Hoře. Příčinou havárie byl zřejmě mikrospánek řidiče.
1. července 2006 - Jedna Češka zahynula a 18 lidí bylo zraněno při nehodě českého zájezdového autobusu mezi východoslovenskými obcemi Chminianská Nová Ves a Svinia nedaleko Prešova.
17. září 2006 - Nehoda českého autobusu nedaleko dolnorakouského Schremsu v okrese Gmünd si vyžádala čtyři oběti, dalších 45 lidí bylo zraněno. Autobus, který vezl z pobytu z Chorvatska klienty a zaměstnance ústavu sociální péče ve Stodu u Plzně, se zřítil z osmimetrového svahu.
16. července 2007 - Smrt řidiče a zranění 19 cestujících si v Srbsku vyžádala nehoda českého autobusu, který narazil zezadu do nákladního auta brzy ráno na silnici mezi městem Niš a Bělehradem. V autobuse cestovalo 41 českých turistů, kteří se vraceli z dovolené v Řecku.
4. září 2007 - Dvaatřicetiletý Slovák přišel o život při nehodě českého linkového autobusu nedaleko Ružomberoku. Řidič dostal smyk v zatáčce na mokré silnici nedaleko obce Lubochňa, autobus narazil do svahu a převrátil se.
7. června 2008 - Jedenáctiletý chlapec zahynul při nehodě českého autobusu na jihu Rakouska. V autobusu cestovaly děti ze základní školy v Železném Brodě na ozdravný pobyt do Chorvatska.
25. září 2008 - Při havárii autobusu společnosti Student Agency na severu Itálie zahynula dvaadvacetiletá stevardka. Autobusu mířícímu z Prahy do Neapole vjel u města Padova do cesty kamion.
3. října 2008 - Čtyři občané Slovenska zemřeli při nehodě autobusu české společnosti Student Agency u obce Kostolná v okrese Trenčín. Autobus na lince Bardejov-Praha sjel ze silnice a převrátil se.
20. června 2011 - Dva lidé zahynuli při srážce českého autobusu a slovenského kamionu na maďarské dálnici M15 u města Hegyeshalom nedaleko rakouských hranic. Oběťmi byli řidiči obou vozidel, deset osob bylo vážně zraněno.
27. července 2011 - Při nehodě českého autobusu na bavorské dálnici A 93 zemřel jeden člověk, několik dalších bylo zraněno, z toho dva těžce. Autobus byl na cestě z fotbalového turnaje v Mnichově do Česka.
28. července 2011 - V Bělehradu zahynul slovenský cestující českého autobusu. Vyhoupl se do střešního okna, aby se posadil na střechu právě v okamžiku, kdy autobus vjel do podjezdu. Autobus vezl fotbalové fanoušky do Sofie na utkání mezi trnavským Spartakem a týmem Levski Sofia.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám