Hlavní obsah

V Berlíně už bylo zapáleno přes 500 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Nejméně 530 vozidel bylo zapáleno od začátku roku v Berlíně, který se v posledních týdnech potýkal s vlnou nočních žhářských útoků na automobily. Oznámila to berlínská policie, podle níž tak padl neslavný rekord z roku 2009, kdy v plamenech za 12 měsíců skončilo okolo 400 aut. Intenzita útoků v posledních dnech výrazně klesla.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Hasiči zasahují u zapálených aut v Berlíně

Článek

Na 156 vozů bylo podle policie podpáleno z politických motivů, které jsou nejčastěji připisovány levicovým extremistům. Dalších 226 lehlo popelem kvůli vandalismu nebo pojistným podvodům. Zbytek tvoří auta, která se nacházela v blízkosti požárů a která plameny jen poškodily.

Nejčastěji si pachatelé vybírali značky BMW, Audi a Mercedes. Nejvíce řádili v centrální čtvrti Mitte, v přistěhovaleckém obvodu Friedrichshain-Kreuzberg a v převážně bohatšími Berlíňany obývané čtvrti Charlottenburg-Wilmersdorf.

V pronásledování pachatelů se ovšem policie nevyznamenala. Nedopadla je, i když vypsala odměnu a nasadila vrtulník s termovizí. Žháři tvořili jen malé skupinky a Berlín je příliš veliký

Reklama

Související témata:

Související články

V Berlíně už třetí noc hořela auta

Už třetí noc za sebou pokračovaly žhářské útoky na luxusní vozy v Berlíně. V noci na čtvrtek jich bylo mezi 0:13 a 2:40 zapáleno devět. V tomto týdnu bylo...

Výběr článků

Načítám