Hlavní obsah

Britská policie ukazuje tváře rabujících na velkoplošné obrazovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britská policie přistoupila v Birminghamu k dalšímu kroku, který má napomoci odhalení osob, které se zapojily do nedávných nepokojů a rabování. Tváře výtržníků nechává promítat na velkoplošné obrazovce.

Článek

Záběry z průmyslových kamer, které zachytily výtržníky v akci, jsou promítány na mobilní velkoplošné obrazovce, která je umístěna na speciálním autě.

"Je to vůbec poprvé, kdy policie využívá k hledání pachatelů takovouto dodávku," uvedl pro AFP k policejnímu počínání inspektor Mark Rushton.

Foto: Reuters

Mobilní velkoplošná obrazovka na níž policie promítá snímky výtržníků

Vedle mobilní obrazovky policisté zprovoznili i speciální telefonní linku a e-mailovou adresu, na níž mohou lidé sdělovat své podněty stran výtržníků. Rushton ocenil, že veřejnost na snahu policie zareagovala a dodal, že získali již na pět stovek podnětů.

Foto: Reuters

Mobilní velkoplošnou obrazovku policie umisťuje na rušná místa Birminghamu

Policie zadržela podezřelé ze zabití tří lidí

Birminghamští policisté v sobotu obvinili jednoho dospělého a jednoho mladistvého z údajného podílu na zabití tří osob během nedávných nepokojích.

Jedním obviněným je šestadvacetiletý Joshua Donald z prostředí pouličních gangů v Birminghamu. Druhému obviněnému je 17 let a žije ve stejné čtvrti jako trojice obětí. Jeho totožnost policie neupřesnila vzhledem k jeho věku.

Oba se budou zpovídat ze zavraždění dvacetiletého Haroona Jahana a dvou bratrů, třicetiletého Shazad Aliho a o rok staršího Abdula Musavira.

Trojice ve středu hlídkovala před obchody vlastněnými etnickými Pákistánci a místní mešitou, když je ve vysoké rychlosti srazilo auto s údajnými pleniteli. [celá zpráva]

Nepokoje se počátkem týdne odehrály v Londýně a dalších velkých městech Velké Británie.  Zatčeno bylo přes 1600 lidí a 500 jich již bylo obviněno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám